Bad Goisern - Schi, refacere şi cultură!

Staţiunea balneară liniştită Bad Goisern este situată la o altitudine de aproximativ 500 m în frumoasa regiune Salzkammergut. La nord se învecinează cu faimosul oraş imperial Bad Ischl, unde se află reşedinţa împăratul Franz Joseph I al Austriei care a vizitat-o în mod regulat în timpul lunilor de vară. Între acest oraşul istoric, munţi impunători şi lacul Hallstatt la sud - Bad Goisern oferă o experienţă de neuitat. Familiile şi toţi cei care caută linişte şi relaxare vor fi încântaţi. Iubitorii disciplinelor nu au nici ei motive de plângere, deoarece ei vor găsi aici un mic paradis de schi fond. Cei care preferă să se dedice disciplinelor alpine sunt aşteptaţi la domeniul schiabil "Dachstein West" cu condiţii ideale la cca. 20 de kilometri depărtare.

După o zi plină pe pârtii sau o drumeţie lungă prin împrejurimi multe refugii tradiţionale şi restaurante vă invită seara la o masă cu produse tradiţionale regionale. Pentru o vizită "istorică" vă recomandăm staţiunea vecină satul Bad Ischl, aceasta fiind rezidenţa de vară a împăratului Franz Joseph I. în secolul XIX şi locul unde a avut loc logodna sa cu viitoarea împărăteasă Sissi. Merită însă şi o plimbare prin Hallstatt şi în jurul lacului cu acelaşi nume, la sud de Bad Goisern. În 1997 frumoasa localitate a fost declarată patrimoniu mondial cultural. Aici arhitectura unică se combina cu natură de neuitat - o experienţă pe care nu puteţi să o pierdeţi. Cei care preferă distracţia până târziu în noapte sunt aşteptaţi la renumita discotecă "en-joy".

Domeniul schiabil "Dachstein-West" vă oferă acces la 131 km de pârtii foarte variaţi. Puteţi să vă bucuraţi de multe domenii în regiunea Dachstein şi Salzkammergut, cum ar fi Dachstein West, Abtenau, Feuerkogel şi Freesports Arena Krippenstein. Pentru toate nivele de cunoştinţe veţi găsi aici o coborâre potrivită, tipice pentru regiune sunt însă pârtiile largi, uşoare sau de dificultate medie prin pădure. Skibus-urile gratuite permit transferuri ușoare între orașele din regiunea Dachstein West. Asta înseamnă că puteți ajunge cu ușurință la toate punctele de atracție. Aceasta includ cu siguranță coborârea dificilă „Alexandra-Meissnitzer-Strecke” din Abtenau.O destinaţie foarte populară pentru snowboarderi este parcul de la Hornspitzbahn cu Jumps, Rails şi Tables - un paradis pentru Freestylers! Cabinele de 8 locuri Donnerkogel şi Panorama Jet Gosau permit confort mai mare şi coborâri mai rapide. În plus există în domeniul schiabil şi un club pentru cei mici, care oferă supraveghere pe ore sau zilnică (pentru copii peste 1 an). Circuitul de schi panoramic "Panoronda" are un total de 44 km lungime şi oferă o experienţă variată pe pârtii bine bătute şi marcate. Refugii tradiţionale şi terase vă aşteaptă la pauze plăcute, în special pentru a profita de vederile minunate.

Schiori fond vor găsi în Bad Goisern un adevarat paradis pentru această disciplină. Reţeaua are o lungime totală de aproximativ 42 km. Dintre acestea 23 km sunt distribuiţi în "Panorama Nova", la altitudine. Nu pierdeţi ocazia de a profita de acest centru, deoarace la altitudini între 1.000 şi 1.200 m vă veţi bucura de o vedere fantastică asupra munţilor şi a văii Goisertal. Din moment ce toate nivelurile sunt reprezentate aici, atât începătorii şi cei cu multă experienţă sunt bineveniţi în egală măsură. Un alt punct culminat este traseul de competiţie a FIS, ai cărei 5 km sunt o adevărată provocare chiar şi pentru experţi.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Wohlfühlhotel Goiserer Mühle, Bad Goisern, Austria

Verifica tarife si disponibilitate