Hotel Waidringerhof - 1. Tiroler Glückshotel

Waidring (Steinplatte) Austria
Skipass inclus!
Waidring - Schi alpin şi fond!

Staţiunea liniştită Waidring (778 m) este situată la poalele munţilor Lofer. Zilnic vă stau la dispoziţie autobuze pentru transport în localităţile învecinate din Pillerseetal. Waidring vă va fascina în special prin farmecul său tradiţional, iar domeniul de schi Steinplatte este cunoscut pentru condiţiile perfecte de zăpadă combinate cu multele ore de soare. Pe lângă distracţia pe plăci oferta este foarte variată şi în ceea ce priveşte petrecerea timpului liber. O atracţie specială este Biatron, o instalaţie unică din construcţii de zăpadă, inaugurată în cadrul campionatului mondial de biatlon din 2005.

Waidring are multe de oferit şi în afara pârtiilor. Diferitele baruri de Après-Ski şi alte localuri confortabile vă invită după o zi lungă la schi la petrecere şi distracţie. Cunoscute sunt în special "Disco N° 1" şi barul "Zardinis", la staţia gondolei. Dacă doriţi ceva mai liniştit vă aşteaptă restaurantele cu multe oferte culinare sau o excursie la peşterile Lamprecht în Weißbach, una din reţelele cele mai mari din Europa. Pentru toţi oaspeţii mai mici are loc o partidă de săniuş pe derdeluşul de 2 km de la Oberweissbach. Pe Schlauchbobs se merge în schimb în sus pe muntele Brandtnerhof - pe o reţea de 100 km de trasee de drumeţii de iarnă fiecare poate profita de peisajul înzăpezit în ritmul său. Bineînţeles că puteţi lua loc şi în o sanie trasă de cai! Dacă vă doriţi ceva mai liniştit, destinaţii potrivite sunt piscinele de la St. Ulrich sau Fieberbrunn. O vizitămerită şi peştera Lamprechtshöhle din Weißbach, unul din cele mai mari sisteme de acest tip din Europa.

Cu skipass-ul "3 Länder Freizeit-Arena" aveţi acces în total la 171 km pârtii şi 62 instalaţii pe cablu. Pe lângă domeniile schiabile Steinplatte Waidring, Winklmoosalm - Reit im Winkl sunt incluse şi domeniile St. Johann in Tirol/Oberndorf, Erpfendorf, Pillersee/Buchensteinwand, Kirchdorf precum instalaţiile Unken şi Bergbahn Lofer/Almwelt. Domeniul schiabil local al Waidring, "Steinplatte-Winklmoosalm", este situat între 740 şi 1806 m altitudine şi permite astfel din oricare din staţii o vedere panoramică inimitabilă. Ca highlight vă aşteaptă din 2014 modernul telescaun de 6 locuri Kammerkör, cu protecţie contra vântului şi scaune încălzite. care înlocuieşte fostul telescaun de 3 locuri. Pe Steinplatt inima schiorilor se umple cu bucurie: pârtii cât se poate de bine preparate şi largi cu o lungime totală de 42 km, telescaune şi telecabine moderne şi un funpark asigură varietate fără deplasări mari. Pe lângă condiţiile excelente de zăpadă, nu putem uita atuul principal: soare din plin! Regiunea de schi dintre cele trei landuri Tirol, Salzburg şi Bayern este situată pe un platou la altitudine, perfect pentru pârtii cu puţină gheaţă şi multă zăpadă. Printre coborâri majoritatea o constituie cele uşoare şi de dificultate medie dar pârtiile de pe pantele abrupte de la sunt provocare suficientă şi pentru experţi. Merită totuşi făcute şi excursii în domeniile schiabile din jur:, ca de exemplu "familiarul" Buchensteinwand. Pentru şi mai multă varietate, vă recomandăm extinderea la Super Ski Card (v. regiunea de schi). Acesta este valabil în printre altele în domeniile schiabile Wilder Kaiser - Brixental, Schneewinkel şi Ski Juwel (Alpbachtal şi Wildschönau) - în 22 regiuni de schi din Tirol şi Salzburg cu 943 instalaţii pe cablu şi 2750 de km de pârtii.

Pentru fanii schiului fond valea Pillersee nu este de mult un secret! În această adevărată fortăreaţă a schiului fond vă aşteaptă trasee de campionat mondial. În fiecare an, la apropiatul oraş Hochfilzen are loc Cupa Mondială de biatlon, în 2017 a avut loc aici chiar Campionatul Mondial de biatlon. Mai multe trasee circulare minunate duc prin toată valea Pillersee şi în jurul lacului cu acelaşi nume. În total aici sunt 110 de km de trasee, pe lângă cele clasice fiecare staţiune dispune de rute în stil Skating şi staţii service pentru schi fond. Folosirea pârtiilor presupune plata unei taxe la destinaţie. În Waidring găsiţi o rută de competiţie potrivită însă doar pentru avansaţi şi doar pentru stilul skating. Dandlerloipe este cea mai lungă pârtie din regiune şi duce pe nu mai puţin de 10 km de la Fieberbrunn la Hochfilzen. În total la Waidring găsiţi 22 de km de pârtii de schi fond, de dificultate de la uşoară până la moderată. O delicatesă pentru schiorii fond este cu siguranţă săptămânalul Biatlon al Oaspeţilor, care are loc pe pârtia din Hochfilzen în fiecare marţi şi joi. Reţeaua pentru schi fond a văii Pillersee a fost distinsă cu Sigiliul de Calitate Loipengütesiegel.

vezi mai multe

Alege localitatea de plecare