Maso Corto - mic, dar bun

Pe vremuri era aici, la capătul sud-tirolez al Val Senales , doar o imensă fermă - această imagine s-a schimbat până astăzi, căci în inima culisei montane impunătoare cu vârfuri de peste 3000 m, s-a dezvoltat în ultimele decenii modernul sat sportiv, care îmbină funcţionalitatea cu ospitalitatea sud-tiroleză. Deşi este micuţ, Maso Corto are suficient de oferit pentru a transforma concediul iubitorilor de iarnă într-o oază de relaxare. Bineînţeles că iubitorii sporturilor de iarnă nu vin doar datorită bunei infrastructuri, deşi se poate ajunge de la Maso Corto direct cu telescaunul sau cu telecabina direct în domeniul schiabil. Prezenţa gheţarului Val Selanes oferă un sezon prelungit din octombrie până în mai. Chiar şi în afara pârtiilor sunt destule modalităţi de petrecere a timpului liber, fie ele de natură sportivă sau culturală.

Maso Corto şi Valea Senales vă oferă un cadru ideal pentru un concediu cu multe activităţi. Aceasta este valabil şi pentru ofertele de Après-Ski. Astfel, vă puteţi relaxa la un vin fiert în Bussl sau la barul de la gheţar, după o zi de schi. Sau vă puteţi răsfăţa la unul dintre restaurantele tradiţionale tiroleze sau cu o pizza italiană bună. Pentru cei ce preferă un program liber mai activ, aceia pot să exploreze la o drumeţie pe una dintre cele 4 cărări sau la o plimbare cu rachetele de zăpadă, frumoasa Vale Senales cu satele sale rustice. Totodată, puteţi alege o plimbare prin satul călugăresc Karthaus şi să mergeţi pe urmele vechii mănăstiri Allerengelberg. În zona sportivă"Texel" există patinoar natural cu nocturnă. Pentru ceva mai rapid, aveţi la dispoziţie derdeluşul cu 3 km lungime, startul acestuia putând să-l accesaţi comod cu telescaunul. Doritorilor de relaxare le stă la dispoziţie piscina acoperită Olympia din Maso Corto. Pe lângă bazine este şi o zonă de saune, baie de aburi şi zonă pentru masaje. Centre de baie ceva mai mari le puteţi accesa cu maşina rapid: Piscina Naturns, AquaForum Latsch sau Termele Meran. Pentru un program liber cu activităţi culturale vă stă la dispoziţie o variatete de posibilităţi. În ArcheoParc Schnals mergeţi pe urmele lui Ötzs, a cărui mumie a fost descoperită de un cuplu german, în 1991, în apropierea domeniul schiabil Valea Senales. O expoziţie pe această temă dar şi despre gheţar se află la Bergstation a instalaţiei pe cablu Gletscherbahn. Cine doreşte să-l întâlnească "personal" pe Ötzi , poate face o excursie la cca. 70 km, în Bozen unde poate fi văzut "omul din gheaţă", la muzeul arheologic.

Regiunea de schi din Val Senales pune la dispoziţia sportivilor de iarnă o varietate de 30 km de pârtii şi 14 instalaţii pe cablu. Telefericele au timp scurţi de aşteptare şi vă duc până la altitudinea de 3212 m în domeniul schiabil, unde siguranţa zăpezii este de necontestat. Cu instalaţia de schi gheţar Val Senales şi cu telescaunele ajungeţi direct din Maso Corto în domeniul schiabil. Kilometrii de pârtii sunt împărţiţi în egală măsură între pârtii albastre, roşii şi negre, astfel că există ceva pentru fiecare. Vă puteţi bucura de schiat pe pistele late şi cu grade diferite de dificultate ale gheţarului. În timp ce pantele de la telescaunul Hintereis beneficiază de mult soare, diversele pârtii roşii de la Lazaunhütte şerpuiesc idilic prin pădure. Experţii sunt provocaţi pe pârtiile negre ale gheţarului. Micii schiori au la dispoziţie în Tiroli’s Kinderland, lângă staţia de vale a liftului glaciar, covoare magice şi carusel de schi. Pentru doritorii de schi nocturn sunt două astfel de pârtii nocturne. Atracţia centrală care încoronează regiunea de schi o reprezintă coborârea de vale până în Maso Corto. Pentru cei care nu sunt fani ai schiatului clasic, pot să-şi demonstreze talentele în afara pârtiilor, fiind în Maso Corto şi cursuri pentru free-rideri. Nu departe de staţia de vale a liftului glaciar este situat noul concept de funpark din Val Senales, care se adresează începătorilor de freestyle şi celor uşor avansaţi şi uimeşte prin diversitatea setup-ului de box-uri şi kicker-e. Gheţarul este desigur un areal foarte îndrăgit pentru antrenamentul echipelor internaţionale de schi alpin şi schi fond. Condiţiile pentru un antrenament efectiv de înaltă performanţă sunt aici ideale şi astfel, începând cu luna septembrie, pârtia Grawand devine locul desfăşurării de competiţii de schi, împânzită cu "porţi" albastre şi roşii. În cadrul terenului de antrenament sunt aproximativ 40 de pârtii diferite şi din 2015 există chiar şi un serviciu de închiriere pentru jaloane de poartă şi bormaşină. Un pont pentru schiorii doritori rute de schi este Ötzi Glacier Tour, care porneşte de la staţia montană a liftului glaciar Val Senales şi trece peste Hochjochferner (aşadar gheţarul Val Senales) până la Tisenjoch la 3200 m altitudine, unde a fost descoperită renumită mumie Oetzi. Aici se află chiar şi o statuie pentru "Uomo del Similaun". Începând cu primăvara, circuitul cu o durată de 7-8 ore este şi pentru drumeţii interesaţi o rută atractivă.

Iubitorii de schi fond sunt în Maso Corto şi împrejurimi la înălţime. Pe gheţar (3050 m altitudine) veţi găsi o pârtie de schi fond cu o lungime de 5 - 10 km, în funcţie de condiţiile meteo - şi o porţiune de 2 km la Lazaunhütte (2450 m). Datorită condiţiilor bune, deja din toamnă pârtiile găzduiesc pentru antrenamente mai multe echipe naţionale. În condiţii de zăpadă suficientă şi în vale, la Unser Frau, aveţi la dispoziţie o pârtie de 3 km lungime, care este combinată cu o potecă pentru drumeţii.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Glacier Hotel Grawand, Maso Corto, Italia

Verifica tarife si disponibilitate