Skipass inclus!
Anterselva - Desfătare pe plăci înguste sau late!

Anterselva (1.241 m) (Antholz în lb. germană) se întinde pe 21 km de-a lungul unei văi laterale a Pustertal. La sfârşit se află lacul Anterselva, deasupra căruia se înalţă maiestuos Hochgall (3.435 m). Gheţarul face parte din lanţul Riesenferner, care leagă valea prin cheile „Staller Sattel“ cu Austria. Anterselva este cunoscută mai special datorită posibilităţilor de schi fond şi biatlon: în fiecare an are loc aici Cupa Mondială de Biatlon - în plus a avut loc aici în 2007 şi campionatul mondial. Dar şi pentru schi alpin şi snowboard această regiune este foarte pregătită. Pârtiile albastre de la instalaţia "Riepenlift" in Mittertal sunt foarte potrivite pentru începători şi tineri. Nu departe de Antholz (cca. 15 min.) se află domeniul schiabil al Plan de Corones Kronplatz, care completează oferta ideal cu ai săi peste 119 km de pârtii şi refugii de vis. Cu skibus-ul gratuit ajungeţi comod şi repede la domeniul schiabil iar în afara pârtiilor cele două derdeluşuri "Staller Sattel" (5 km lungime) şi "Steinzgeralm" (2,5 km lungime) precum şi un patinoar adaugă multe posibilităţi de distracţie. Pe pasionaţii de drumeţii îi aşteaptă multe tururi prin peisajele înzăpezite de poveste.

În timpul Cupei Mondiale de Biatlon, care se organizează în fiecare an în luna ianurie, va fi din nou turbulent în Anterselva! Publicul Internaţional va sărbători la diversele evenimente de Après-Ski, unde puteţi să faceţi din noapte. În restul anului staţiunea este potrivită în special pentru familii şi cei care caută relaxare. Casele de oaspeţi tipice şi restaurantele din diferitele cartiere vă vor răsfăţa cu feluri de mâncare naţionale şi internaţionale. Dacă vreţi ceva mai degrabă în direcţia de distracţie - vă aşteaptă cu drag alăturatul Plan de Corones: în special la staţia de vale la Riscone dar şi în Olang şi St. Vigil barurile de Après-Ski vă aşteaptă la petrecere. Şi în timpul zilei Anterselva pune la dispoziţie alternative interesante. Cine doreşte poate să se dea cu sania pe derdeluş la lac sau cunoaşte mai de îndeaproape împrejurimile la o plimbare cu rachetele de zăpadă prin peisajul înzăpezit. Fanii patinajului vor găsi şi ei ceea ce caută, în timp ce pentru refacere şi relaxare puteţi profita de piscinele şi saunele diverselor hoteluri sau la complexul "Erlebnisbad Cron4", la învecinatul Riscone.

Domeniul schiabil din jurul Plan de Corones (2.275 m), muntele cel mai important al Tirolului de Sud în ceea ce priveşte practica schiului, cu skipass-ul "Plan de Corones" vă pune la dispoziţie numeroase posibilităţi. Cu numeroasele instalaţii de producere artificială a zăpezii vă aşteaptă la schi din decembrie până în aprilie, 119 km pârtii şi 32 instalaţii pe cablu între 973 şi 2 275 m asigurându-vă astfel un concediu la schi de vis pentru mic şi mare. Pentru începători, copii şi familii "CroniExpress" este foarte bun, cu gondola sa de 8 persoane. Aici vă stă la dispoziţie o pârtie cu o lărgime de 100 m şi 160 m diferenţă de altitudine. Pe vârful Plan de Corones se află "Croniworld", unde părinţii pot observa progresul pe care îl fac cei mici pe pârtii şi se bucura în acelaşi timp de o panoramă de 360 grade. Cele două coborâri de vale "Sylvester" şi "Herrnegg" în schimb constituie o adevărată provocare chiar şi pentru cei cu multă experienţă, snowboarderilor le stau la dispoziţie parcurile "Easy Park" şi "Jib Park". Pentru nocturnă vă aşteaptă 2 pârtii. Nici un alt domeniu schiabil nu este atât de variat şi diversificat ca Plan de Corones! Cunoscut este domeniul şi datorită diverselor evenimente sportive, cum ar fi de exemplu cupa mondială de Snowboard. În sezonul trecut Plan de Corones s-a înnoit: îndrăgitul Sonnenlift a fost complet schimbat, fiindu-i adăugate încălzire a scaunelor și acoperiș de protecție. În cabina Miara este Wi-Fi gratuit, iar instalațiile de înzăpezire au fost îmbunătățite. Pentru o gama şi mai largă vă puteţi decide pentru extinderea skipass-ului la "Dolomiti Superski" şi vă asigura astfel accesul la 1200 km de pârtii, 450 instalaţii pe cablu şi 30 de snowpark-uri. În domeniul schiabil "Plan de Corones" aveţi acces gratuit Wi-Fi la multe din punctele de vânzare de skipass. În plus în cazul în care v-aţi hotărât pentru extinderea la "Dolomiti Superski" vă aşteaptă alte hotspot la instalaţiile pe cablu şi în localurile gastronomice din diversele domenii schiabile.

Plan de Corones are în total 226 km de pârtii pentru stilul clasic şi skating. Cu 42 km lungime pârtia de la Valle di Casies este cea mai lungă din regiune, aici are loc şi competiţia internaţională anuală cu acelaşi nume, cel mai mare eveniment sportiv al Tirolului de Sud şi o experienţă specială pentru orice pasionat al disciplinelor nordice. Valea Anterselva este cunoscută mult peste graniţele Italiei ca o Mecca a schiului fond şi biatlonului, 70 km de pârtii cât se poate de bine pregătite şi cât se poate de diversificaţi vă stau la dispoziţie în această vale idilică unde în fiecare an are loc cupa mondialo de biatlon. La stadionul "Südtirol Arena", situat lângă lac, a avut loc deja de 5 ori campionatul mondial de biatlon, ultima oară în 2007. Pârtiile se află în marea lor majoritate la o altitudine de 1.600 m şi astfel existenţa zăpezii este foarte sigură. Pârtia la altitudine "Staller Sattel" se află chiar la 2000 m altitudine şi are o lungime de 10 km oferă o vedere minunată asupra lacului îngheţat. Şi chiar pe lac se află câteva circuite, dacă condiţiile meteo o permit. Pentru cei care îşi doresc un prim contact cu modalitatea sunt oferite diverse cursuri de biatlon şi schi fond.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Hotel Bad Salomonsbrunn, Anterselva, Italia

Verifica tarife si disponibilitate