Chamrousse – Pârtii olimpice la preţuri fără competiţie!

Chamrousse este situată la 1700 m altitudine şi la 30 km la est de Grenoble. Este cunoscută în special pentru Jocurile Olimpice, dar şi ca o etapă “Tour de France”. Deşi a trecut ceva timp din 1968, când Jean-Claude Killy a scris istorie olimpică datorită triplei sale victorii, staţiunea nu şi-a pierdut din farmec. Nu doar experţii găsesc pârtii pe măsură, şi începătorii şi snowboarderii sunt bineveniţi. Expunerea vestică a localităţii garantează nu doar destulă zăpadă, cât şi după-amiezi şi seri pline de soare. O atracţie specială o oferă apusul soarelui, deoarece în Chamrousse puteţi încă profita de soare când depresiunea este deja în întuneric - nu degeaba înseamnă Chamrousse "câmpuri roşii de zăpadă"! Chamrousse se întinde pe o suprafaţă de 1300 de hectare pe mai multe nivele. De la satul de chaleturi Bachat-Bouloud (1700) de pe Plateau de l'Arselle puteţi ajunge fără probleme atât la Roche Béranger (1750) cât şi la Recoin (1650). În această resorturi veţi găsi alte comodităţile care definesc o staţiune modernă de schi, cum ar fi cafenele îmbietoare, baruri şi restaurante, discoteci şi bineînţeles numeroase magazine pentru diversele cumpărături.

După amiaza vă aşteaptă la relaxare terasele de la instalaţiile pe cablu din Chamrousse 1750 şi 1700 precum şi spaţia de munte. Cine pe seară are chef de o bere şi muzică bună, poate să se bucure de ambele la "K-Dox" în Chamrousse 1700. Numeroase terase însorite şi cafenele vă îmbie la o după-amiază de relaxare iar zonele comerciale şi magazinele Chamrousse 1650 şi 1750 la cumpărături. La restaurante vi se servesc printre altele specialităţi tipice savoiarde cum ar fi Crêpes, Fondue sau Raclette. Activităţi sportive în afara pârtiilor sunt patinajul, excursii prin zăpadă, parapanta şi snow-mobilul. Asistenţa de sejur vă oferă un program atractiv, de exemplu cine, deja tradiţionale, cu fondue sau raclette sau săniuş.

Cu skipass-ul "Chamrousse" vă stau la dispoziţie 16 instalaţii pe cablu şi 38 pârtii cu în total peste 90 km lungime. Domeniul schiabil Massif de Belledonne (1650 – 2250 m) oferă o vedere neobişnuită atât asupra masivelor înconjurătoare cu peste 4000 m altitudine cât şi asupra depresiunii. Datorită situării sale geografice la extrema vestică a Alpilor, unde se scutură norii de zăpadă, Chamrousse este considerată ca fiind extrem de sigură în ceea ce priveşte zăpada. Mai sus de Chamrousse 1650 pârtiile olimpice îi aşteaptă cei mai ambiţioşi. Pe lângă pârtiile roşii şi albastre puteţi găsi şi pârtii negre – dificultate mare. La Chamrousse 1750 în schimb vă stau la alegere numeroase coborâri mai uşoare şi câteva frumoase posibilităţi de zăpadă adâncă. Legătura între aceste două zone parţiale este în plus perfect asigurată. În general pârtiile din Roche Béranger sunt potrivite pentru familii cu copii. Datorită snowpark-ului său mare Chamrousse şi-a făcut un nume ca "Espace Freestyle" şi există chiar şi un park pentru copii. O altă specialitate o constituie pârtia cu nocturnă "Gaboureaux" la Chamrousse 1650, care pe durata vacanţelor şcolare franceze din februarie este deschisă şi noaptea, cu o vedere superbă asupra luminilor din Grenoble.

Platoul împădurit are trasee cu o lungime totală de 40 km de oferit. Majoritar găsiţi şi trasee speciale pentru cei ce preferă skating-ul. Foarte frumos este pârtia "Astragale", în special recomandat celor în forma. Există o staţie service şi în plus posibilitatea de a lua câteva ore de schi fond. Pentru folosirea traseelor se percepe o taxă la destinaţie.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Les Villages du Bachat, Chamrousse, Franta

Verifica tarife si disponibilitate